Ulkoporeallasta tulee puhdistaa säännöllisesti, jotta kylpeminen on miellyttävää puhtaassa ja hygieenisessä vedessä. Kun allasta puhdistaa säännöllisesti, riittää että veden vaihtaa 2-4 kertaa vuodessa.

Altaanhoidossa tulee huomioida kolme pääseikkaa: 1. Altaan putkiston puhdistaminen, 2. Altaan pintojen puhtaanapito ja 3. Jatkuva vedenhoito. Veloxian verkkokaupasta saat kaikki altaanhoitoon tarvittavat tuotteet.

Altaan putkiston puhdistaminen

- Lisää putkien puhdistusaineet aina vedenvaihdon yhteydessä

Ulkoporealtaan laitteoistossa on todella paljon putkia, jotka keräävät vähitellen epäpuhtauksia sisuksiinsa. Putket pysyvät hyvässä kunnossa, kun putket puhdistetaan aina ennen vedenvaihtoa. Kun putkien puhdistamisesta tulee säännöllinen tapa, ei putkiin ehdi kertyä kuonaa ja likaa, joka voisi pahimmillaan jopa haitata laitteiston toimintaa.

Näin puhdistat putkistot kätevästi päivää ennen vedenvaihtoa:

  1. Lisää Novitekin putkiston puhdistusainetta allasveteen edellisenä iltana ennen ulkoporealtaan tyhjennystä
  2. Noudata purkin kyljessä olevaa annosteluohjetta.
  3. Käynnistä ulkoporealtaan kaikki porepumput 15min ajaksi. Pumput sammuvat automaattisesti, kun aika on kulunut.
  4. Sulje kansi ja anna puhdistusaineen vaikutella yön yli.
  5. Seuraavana päivänä juuri ennen ulkoporealtaan tyhjennystä, käynnistä porepumput vielä 10-15min ajaksi.
  6. Allas on valmis tyhjennettäväksi.

Altaanpintojen puhtaanapito

- Kannet, akryylipinnat ja ulkopinnat puhtaaksi

Kun allas on tyhjennetty, pääsee puhdistamaan kaikki pinnat. Pyyhi altaan akryylipinta pehmeällä liinalla tai sienellä.

Hoitovahaus pitää akryylipinnat siisteinä ja pitkäikäisinä, sillä lika ja epäpuhtaudet eivät tartu vahattuun pintaan. Vahaus tulisi tehdä säännöllisesti esimerkiksi kerran vuodessa kesän vedenvaihdon yhteydessä Novitekin hoitovahalla. Syksyllä ja keväällä riittää, kun vaihtaa esimerkiksi vain puolet vedestä ja tällöin voi vahata vain altaan yläreunan valoista.

Altaan kansi ottaa ulkopinnaltaan vastaan kaiken ilman epäpuhtauden ja on tärkeää siistiä kansi, jotta lika ei pääse valumaan altaaseen. Kannen sisäpinta taas on jatkuvasti lämpimälle kosteudelle alttiina, joten myös kannen sisäpuolen puhdistaminen on tärkeää. Kannen puhdistamiseen suosittelemme joko samaa TEC caren desinfioivaa puhdistusainetta, jota käytetään myös altaan pyyhkimiseen tai Novitekin omaa kannen hoitoainetta, joka sekä hoitaa että puhdistaa. Se myös säilyttää kannen alkuperäistä väriä ja pidentää kannen käyttöikää.

Jatkuva vedenhoito

- Säännöllinen veden laaduntarkkailu pitää altaan siistinä ja altailijat iloisina

Ulkoporealtaan miellyttävä käyttö vaatii säännöllistä veden laadun tarkkailua ja puhdistusta.

- Näkyvä roska, kuten hiekka, lehdet ja ruohonkorret on helpointa poistaa altaasta allasimurilla. Imuri toimii ilman paristoja, pumppua tai sähköliitäntää. HUOM! Altaaseen päätyy vähemmän roskaa ja likaa, kun kylpijät kulkevat altaaseen aina suihkun kautta.

- Tarkkaile, että vesi ei vaahtoa, haise tai ole sameaa. Jatkuvaan vedenhoitoon suosittelemme esimerkiksi kelluvia puhdistusankkoja, jotka poistavat veteen kertyviä saostumia ja puhdistavat vedenrajaa tai Delphin Spa Stabilizeria, joka pitää veden pehmeänä ja puhtaana.

- Altaan suodatin tulee huuhdella ja pestä suodattimen pesuaineella 2 viikon välein ja vaihtaa kokonaan uusi kuitusuodatin aina vedenvaihdon yhteydessä.

Tarkkaile veden kloori ja pH-arvoja, jotta vesi pysyy optimaalisena kylpemiseen. Veden tarkkailuun voi käyttää Novitekin omia testiliuskoja tai digitaalista allasmittaria. Lisää tarvittaessa happi-monitoimitabletteja ja klooritabletteja.

Tablettien liuottamiseen suosittelemme kelluvaa annostelijaa, jonka avulla voidaan säätää tablettien liukenemisaikaa.